Vanapere köögikatsetused

Mõnus mahlane lasanje, millel on tugev päikesekuivatatud tomatite maitse. Meie pere suur lemmik:)

Vaja läheb:
u 250 g lasanjeplaate
Hakklihakastme jaoks:
400 g veisehakkliha
2 sl õli
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sellerivars
1 porgand
1 purk purustatud tomateid(400g)

2 dl päikesekuivatatud tomateid
2.5 dl veini või veisepuljongit
maitse järgi : soola, pipart, pune ja basiilikut, suhkrut(kui kaste on hapu)
Bechamel- kaste
60 g võid
1dl jahu
5.5 dl piima
soola, valget pipart
0.25 tl muskaatpähklit(jahvatatud)
Katteks
100 g riivitud parmesani juustu
Hakklihakastme jaoks kuumuta suurel pannil õli ja pruunista hakkliha 5 minutit. Lisa peenestatud sibul ja küüslauguküüned, jätka praadimist mõni minut. Seejärel lisa riivitud porgand, hakitud sellerivars ja päikesekuivatatud tomatid. Vala juurde tomatikonserv ja vein. Maitsesta soola, pipra, basiiliku ja punega. Keeda vaiksel tulel 45 minutit. Bechamel-kastme valmistamiseks sulata kastrulis või. Lisa jahu ja sega ühtlaseks, kuumuta hetk. Vala vähehaaval juurde piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Vala võitatud vormi põhja kolmandik hakklihakastmest ja bechamel-kastmest. Aseta peale kiht lasanjeplaate. Jätka kihtide ladumist, kuni plate ja kastmeid jätkub. Kõige pealmiseks jäta bechamel-kaste, puista üle riivitud Parmesaniga. Küpseta ahjus 180°C juures 45 minutit, lase 15 minutit jahtuda ja serveeri.
Retsepti võtsin Pastaraamatust.
  • mina teen alati valget kastet rohkem, siis tuleb mahlasem
  • jätkub umbes 6-7 inimesele
  • pildil on tehtud 2 portsu

Päikesekuivatatud tomati lasanje

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee