Uncategorized

Porgandikook

Mõnus  kardemoni- ja kaneelihõngulineporgandikook on vahelduseks tavalistele juustu-ja kohupiimakookidele:)
Retsept on pärit Oma Maitsest.

3 muna
3 dl suhkrut
4 dl jahu
1 sl küpsetuspulbrit
1tl vanillisuhkrut( mina panin 1 tl vaniljeekstrakti)
2 tl kaneeli
1 tl kardemoni
0.5 tl jahvatatud ingverit
0.5 tl soola
1.25dl päevalilleõli
500 g porgandeid
määrimiseks võid
pisut riivsaia

KATE
75g pehmet võid
2 dl tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
poole laimi pressitud mahl
1 laimi riivitud koor
200 g maitsestamata toorjuustu

Vahusta toasoojad munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel kõik kuivained ja lisa munavahule. Lisa ka õli ja peeneks riivitud porgandid. Võta 24 cm läbimõõduga vorm ja raputa üle riivsaiaga. Vala tainas vormi ja küpseta kooki 40 min. Proovi tikuga küpsust, enne kui koogi ahjust välja võtad.Eemalda vormist ja jahuta. Sega kõik katteained omavahel ühtlaseks kreemjaks massiks. Määri jahtunud koogile ja serveeri kohe või hoia kuni serveerimiseni külmkapis.

  • mina tegin 20 cm läbimõõduga vormis ja lisasin lihtsalt 5 minutit kõpsetamise ajale.
  • kui katet segad siis vahusta või korralikult kreemjaks, et tükke sisse ei jääks

Lisa kommentaar