Uncategorized

Šokolaadised kaneelisaiad

Klassikaliste kaneelisaiade patusem variant rohke tumeda šokolaadiga.

Vaja läheb:
Tainas
50 g presspärmi
5 dl sooja piima
1 tl soola

1 dl suhkrut
1 tl kardemoni

1 muna
16 dl nisujahu
100 g toasooja võid

Täidis:
100 g võid
4 tl kaneeli
6 sl suhkrut
200 g (tumedat)shokolaadi

Peale:

pärlsuhkrut
1 muna määrimiseks

Tee nii:

Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim, toasoe muna, sool ja suhkur. Kalla juurde pool jahust ja sõtku paar minutit. Edasi sõtkudes lisa ülejäänud jahu (paar dl jäta esialgu alles). Lisa pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks. Edasi sõtkudes lisa nii palju jahu, et tainas oleks elastne ning lööks käte ja kausi küljest lahti. Tõsta tainas sooja kohta ja lase kinni kaetult tund aega või pisut rohkem kerkida. Kerkinud tainas kummuta lauale, sõtku kergelt läbi ja rulli ristkülikuks. Määri tainas sulatatud võiga ning puista peale omavahel segatud kaneel ja suhkur. Raputa peale ka hakitud šokolaad. Keera tainas pikemast servast alates rulli ja lõika juppideks. Tõsta need küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning lase kinni kaetult pool tundi kerkida. Määri munaga, puista peale pärlsuhkrut ning küpseta 225-kraadises ahjus 13-15 minutit.

Sellest taignakogusest saab umbes 30 saiakest.

Lisa kommentaar