Uncategorized

Kohupiima-mustikarullid

Mõnusalt mahlased rullid, mis on pehmed ka järgmisel päeval. Pärmitaigna tegemisel pean kinni reeglist et parem vähem kui rohkem jahu, muidu jäävad saiakesed liiga kuivad ja kõvad.

Vaja läheb:
Pärmitainas
25 g pärmi
2.5 dl sooja piima
0.5 dl suhkrut
1 tl kardemoni
1 muna
60 g toasooja võid
7-8 dl nisujahu

Täidis:
300 g kohupiima
150 g mustikaid
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
2 sl jahu
1 tl maisitärklist
määrimiseks muna
Tee nii:

Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim, toasoe muna, sool ja suhkur. Lisa jahu ja sõtku paar minutit(paar dl jäta alguses järele)Lisa pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks. Sõtku edasi ning lisa nii palju jahu, et tainas oleks elastne ja lööks käte ja kausi küljest lahti (pigem olgu tainas pehme kui liiga kõva ja sitke). Tõsta tainas sooja kohta ja lase kinni kaetult umbes 45 minutit kerkida.
Täidise jaoks sega kohupiim suhkru ja vanillisuhkruga, lisa lahti klopitud muna ja 1-2 sl jahu. Rulli kerkinud tainas jahusel laual ristkülikuks, kata kohupiimatäidisega ning jaga peale tärklisega segatud mustikad (külmutatud marjad sulatamata). Keera pikemast servast alates rulli ning lõika umbes 3 cm paksusteks viiludeks. Aseta need ahjuplaadile või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse ning lase soojas kohas rätiku all pool tundi kerkida. Pintselda munaga, puista peale pärlsuhkrut ning küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit (pöördõhuga ahjus umbes 12 minutit).
Sellest kogusest saab umbes 15-20 saiakest.
Retsept on Toidutegu blogist.

Lisa kommentaar