Meie jõululaual see aasta oli Pavlova tort. Mõnusalt lahe tort, vahelduseks toorjuustukookidele. Kõik kiitsid:) Kartsin alguses, et on keeruline teha, kuid tegelikult pole hullu midagi…
See on siis Nigella Lawsoni variant, ehk siis pealt peab olema besee krõbe, seest aga vahukommine.
Retsept Nami-namist, mugandustega.
Pavlova
10-12 sööjale
Vaja läheb
Besee
- 8 toasooja munavalget
- 0.5 tl soola
- 400 g suhkrut
- 1 tl vanilliekstrakti
- 4 tl maisitärklist
- 2 tl valgeveiniäädikat(kasutasin õunaäädikat)
Kate
- Maasikaid (kasutasin külmuatatud)
- 4 dl vahukoort
- 400 g vanillimaitselist kohupiima
- granaatõunaseemneid
Tee nii
Kuumuta ahi 160ºC. Joonista küpsetuspaberile 28 cm rõngas, tõsta see ahjuplaadile.
Klopi munavalged näpuotsatäie soolaga habemeajamisvahu laadseks vahuks Siis lisa suhkur kolmes jaos Mul kulus vahustamiseks umbes 10-15 minutit. Vahustada tuleks nii kaua kuni saad tugeva läikiva vahu. Kui vaht on valmis, siis peaks saama kausi ümber keerata, ilma, et see välja kukuks;)
Puista peale maisitärklis, veiniäädikas ja vanilliekstrakt ning sega ettevaatlikult läbi.
Tõsta munavalgevaht küpsetuspaberile joonistatud rõnga keskele, nii et servad oleksid kõrgemad ja keskelt siledam ja madalam (sinna tuleb pärast täidis).
Tõsta Pavlova koos ahjuplaadiga ahju ning KOHE alanda ahju kuumust 110ºC. Küpseta 1,5 tundi (koputa õrnalt beseed – kui see tundub kuivanud ja küps, siis on tordipõhi valmis; kui on veel pehme, siis küpseta veel veidi).
Keera tuli kinni, jäta ahjuuks irvakile ning lase Pavloval ahjus jahtuda.
Libista jahtunud Pavlova ettevaatlikult suurele tordialusele.
Katte jaoks sulata maasikad ja lao need beseepõhjale.
Vahukoor vahusta tugevaks vahuks ja sega kohupiimaga.
Tõsta segu pavlova peale. Kaunista granaatõunaseemnetega.
Serveeri kohe.
Mina lugesin enne pihta hakkamist läbi nami-nami Pavlova koogi teema, et ei kordaks teiste tehtud vigu:)