Siirupi valmistamiseks võtan 150 g suhkrut, sulatan ja pruunistan potipõhjas ning lisan sellele 100g vett. Seejärel lisan veel 500 g suhkrut. Kuuma siirupi sisse segan jahvatatud maitseained: 1 tl vürtsi, 1 tl nelki, 1 tl kaneeli, 1 tl kardemoni, 1 tl ingverit, 1 tl pipart, 1 tl muskaati, 1 spl kuivatatud apelsinikoort või värskelt riivitud 1 apelsini koor (teelusikad triiki, mitte kuhjaga). Lasen koos maitseainetega korraks siirupi veel keema- siis tulevad maitsed paremini välja.
Tainas. Kui siirup on parajalt jahtunud, lisan 300 g taluvõid, 3 munakollast ja 150 g hapukoort. Segan läbi. Kergitusained (2 tl soodat, 2 tl sidrunhapet, 0,5 tl soola) segan koos ca 1,1 kg jahuga parajalt paksuks taignaks. Hea on kui valmis tainas saab vähemalt ühe päeva külmas seista- maitseined tulevad paremini välja- aga võib muidugi ka kohe küpsetama hakata.
Mina tegin kaks portsu ja tuli umbes 4 kilo tainast…
Esimene päev oli natuke hapukas tainas, aga juba kahe päeva pärast oli väga hea:)