Vanapere köögikatsetused

Väga maitsev piparkoogitainas. Palju parem kui poe oma:)
Siirupi valmistamiseks võtan 150 g suhkrut, sulatan ja pruunistan potipõhjas ning lisan sellele 100g vett. Seejärel lisan veel 500 g suhkrut. Kuuma siirupi sisse segan jahvatatud maitseained: 1 tl vürtsi, 1 tl nelki, 1 tl kaneeli, 1 tl kardemoni, 1 tl ingverit, 1 tl pipart, 1 tl muskaati, 1 spl kuivatatud apelsinikoort või värskelt riivitud 1 apelsini koor (teelusikad triiki, mitte kuhjaga). Lasen koos maitseainetega korraks siirupi veel keema- siis tulevad maitsed paremini välja.
Tainas. Kui siirup on parajalt jahtunud, lisan 300 g taluvõid, 3 munakollast ja 150 g hapukoort. Segan läbi. Kergitusained (2 tl soodat, 2 tl sidrunhapet, 0,5 tl soola) segan koos ca 1,1 kg jahuga parajalt paksuks taignaks. Hea on kui valmis tainas saab vähemalt ühe päeva külmas seista- maitseined tulevad paremini välja- aga võib muidugi ka kohe küpsetama hakata.
Mina tegin kaks portsu ja tuli umbes 4 kilo tainast…
Esimene päev oli natuke hapukas tainas, aga juba kahe päeva pärast oli väga hea:)

Piparkoogid

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee