Vanapere köögikatsetused

Lahe kohupiimakook, mille muudab eriti mahlaseks ahjust välja võttes lisatud hapukoorekate.
Kuna vanemad sõidavad USA-sse puhkama, siis küpsetasin viimaseks õhtuks meile hüvastijätu koogi:)
Vaja läheb:
Põhjaks

300 g piparkoogitainast
Täidis
4 muna
300 g kohupiimapastat
200g teralist kohupiima
150 g hapukoort
1.5-2 dl suhkrut

1 apelsini riivitud koor

1 tl purustatud värsket ingverit

1 tl vanillisuhkut
Katteks:
150 g hapukoort
2 spl suhkut

Tee nii:
Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli piparkoogitainas lahti ja vooderda sellega 20 cm koogivorm.
Eelküpseta põhja umbes 10 minutit. Kalla peale täidis ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umbes 1 tund. (Kontrolli küpsust tikuga). Ahjust välja võttes kata ühtlaselt hapukoore kihiga.Kook on parim jahtununa, üleöö külmkapis seisnuna.

Inspiratsioon Silja blogist.

Kohupiimakook piparkoogipõhjal

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee