Uncategorized

Chilli con carne metsseahakklihaga

Olen juba pikemat aega tahtnud teha seda, ja kuna eelmine nädal sõin seda Tartus siis tahtsin ka ise kodus järgi proovida..Mulle väga meeldivad teravad road, nii et süües higi voolab, isa arust oli jällegi liiga terav…
Algselt oli retseptis vaja veise hakkliha, mina kasutasin aga metsseahakkliha ja tuli väga maitsev:)

Retsept on Jamie Oliveri järgi mõningate mugandustega.

Vaja läheb:
600-700 g hakkliha
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 suurem punane tšillipipar
1 suurem roheline tšillipipar
800 g purusttud tomateid
800 g punaseid konservube
200 g tomatipüreed
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl tšillipulbrit
1 spl sojakastet

1 spl punase veiniäädikat
soola, pipart
pool kaneelipulka

Serveerimiseks riisi või kartulit
Teravuse leevendamiseks hapukoort
Tee nii
Prae sibul ja küüslauk õlis pehmeks. Lisa tükeldatud tšillipipar ja tšillipulber, vürtsköömned, veidi soola, pipart. Lisa hakkliha, sojakaste ja veiniäädikas, pruunista. Lisa tomatikonserv ja püree, kaneelipulk. Hauta 1,5 tundi. Peale 1 tundi lisa ka nõrutatud oad.

Comments (1)

  • I did it again. Lihtsalt keele viib alla. Joann ka nõustus 🙂

    Reply

Lisa kommentaar