Vanapere köögikatsetused

Selle kuu Nami-Nami kooskokkamise teemaks on Hiina köök. Proovisin  ühte populaarset Hiina köögi rooga kodus valmistada. Olen seda enne mitmeid kordi restoranis tellinud ja alati on olnud mõnusalt tšilline roog. Väga lihtne valmistada ja suhteliselt kerge toit. Mina paneks järgmine kord rohkem tšillit, minu maitsele jäi liiga mahedaks.Retsept on Nami-Namist, mugandustega. Serveerisin pruuni riisiga.
Neljale

Vaja läheb:
500 g kanafileed
2 spl maisitärklist
2 tl õli
8 spl sojakastet
8 spl riisiäädikat( kasutasin sushi oma, mille olin juba ammu valmis keetnd koos soola ja suhkruga)
2 spl suhkrt(kui kasutad tavalist riisiäädikat)
1 sibul

2 küüslaguküünt

1 tl purustatd värsket ingverit

1 väiksem purustatud tšilli
150 g paprikat
150 g suvikõrvitsat
80 g kooritd maapähleid(arahhiis)
Tee nii:
Tükelda kana ja sega tärklisega. Kuumuta wok pannil õli ja prae kana kuni liha ei ole enam roosa. Pane need kõrvale. Prae tugeval kuumusel purustatud küüslauk, tšilli ja ingver ning tükeldatud sibul. Prae 15 sek, et segu muutuks aromaatseks, pane segu kõrvale. Woki suvikõrvits ja paprikad umbes 2 min. Sega äädikas, sojakaste ja suhkur. Lisa pannile koos kana ja küüslaugu-ingveri-tšilli seguga. Sega nii, et kana oleks kastmega kaetud. Kuumuta läbi. Serveeri riisiga.

Kung Pao kana

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee