Vanapere köögikatsetused

Väga mõnus tummine metssealihast pajaroog. Liha paneeri enne jahuga, et pruunistamisel jääksid kõik mahlad sisse. Kasutada võib ükskõik mis lihatükke, minul läks käiku natuke sisefileed ja kintsu. Täna sai tehtud täiesti värske metssealihaga, mis eile veel metsas jooksis:)

Retsept on pärit raamatust Ulukiroad, mugandustega.

Vaja läheb
1 dl jahu
800 g metssealiha
1 sl võid
1 sl õli
7 hakitud küüslauguküünt
400 g purustatud tomateid
500 g tomatipüreed
soola, pipart
1 tl rosmariini(või 2 oksa värsket)
200 g magusat maisi soolvees

400 g kidney ube
350 g Oro verde täidetud rohelisi oliive(kasutasin sinihallitusjuustu ja küüslaugu, retseptis oli vaja anšoovisega)

Tee nii:
Tükelda liha 2 cm küljega kuubikuteks. Kuumuta aeglaselt suure glasuuritud malmpoti põhjas või ja õli.Kui või tumeneb paneeri liha jahuga ja pruunisat pannil suurel tulel kolmes osas, iga kord 5-7 min pidevalt segades. Tõsta pruunistunud liha potist välja. Maitsesta iga kord pruunistunud liha soola ja pirpaga. Kolmanda pruunistamiskorra lõpus pane kogu liha tagasi, lisa hakitud küüslauk, sega ja kuumuta 1 min. Lisa purustatud tomat ja tomatipüree. Lase keema tõusta. Viimasena lisa rosmariin. Hauta kaane all vaiksel tulel 30-40 min. Eemlda siis rosmariinioksad,lisa nõrutatud mais, oad ja oliivid ning sega. Lase keema tõusta, lülita kuumus välja ning hoia kaane all 5-10 min. Serveeri kohe.

Metssea-oliivi-tomatipada

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee