Isa sünnipäevaks valmistasime emaga võileivatordi. See oli meie esimene võileivatort ja tuli väga maitsev. Välja nägi ka väga kirju ja vahva. Maitsestada tuleks kastmeid pigem rohkem, sest üleöö seistes tõmbas täideise veidi magedaks.
Retsept on pärit toidutarest.
Vaja läheb
- 12 viilu saia
- 12 viilu leiba
Immutamiseks
- 3 dl piima
Pruun täidis
- 150 g maksapasteeti(kasutasin metsseapasteeti)
- 50 g võid
- veidi brändit
- soola
Roheline täidis
- 200 g herneid
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- soola, valget pipart
Valge täidis
- 1 keedetud muna
- 100 g kodujuustu
- 3 sl paksu hapukoort
- sool,valge pipar
Kollane täidis
- 200 g porgandeid
- 100 g maitsestamata toorjuustu
- soola, valget pipart
Katmiseks
- 1 dl paksu majoneesi( kasutasin lahjat)
- 100 g murulauguga toorjuustu
Tee nii
Mikserda kokku toasoe maksapasteet ja pehme või, maitsesta. Kalla külmutatud
herned ägedalt keevasse vette ning lase paar minutit keeda. Kalla sõelal
külma veega üle, töötle püreeks ja mikserda kokku toorjuustuga. Keeda tükeldatud porgandid väheses vees pehmeks, lase jahtuda. Seejärel püreeri ja mikserda kokku toorjuustuga, maitsesta soola-pipraga. Sega kodujuustu hulka tükeldatud muna, hapukoor ja maitseained.
Moodusta saiast 3 x 2 viilu suurune põhi, niisuta piimaga. Määri põhjale kogu
pruun täidis ja tõsta selle peale pool rohelisest. Lao veel kiht leiba, immuta ja kata kogu kollase täidisega. Järgmiseks aseta immutatud saiakiht, määri sellele valge täidis ning lõpuks rohelise täidise ülejääk. Kata leivaviiludega, immuta ka need. Mähi tort kilesse ja lase vähemalt paar tundi kuni üleöö külmas seista.
Kata pealispind majoneesi ja toorjuustu seguga. Kaunista võrdlemisi tagasihoidlikult murulaugu, porgandilaastude või muude meelepäraste köögiviljadest tehtud kaunistustega.