Vanapere köögikatsetused

Vastlakuklite ebatraditsioonilisem variant, kus täidiseks on martsipan ja vahukoore sees annavad hapukust mustsõstrad ja põldmarjad. Sööjad kiitsid ja ütlesid, et poloe kunagi nii häid vastlakukleid saanud:)

Retsept mugandatud Nami-namist.

12 kuklit

Pärmitainas:

25 g pärmi või pakk kuivpärmi

300 ml käesooja piima
1 dl suhkrut
1 tl kardemoni
noaotsatäis soola

pool lahtiklopitud muna

450-500 g jahu(u 9 dl)
75 g võid.

Peale:
pool lahtiklopitud muna

Täidis

120 g martsipani
2-3 spl piima
2 dl vahukoort
100 g mustõstraid
100 g põldmarju
2 tl vanillisuhkrut

Tee nii:

Lahusta pärm käesoojas piimas. Lisa suhkur, sool ja kardemon. Lisa pool lahtiklopitud munast (ülejäänud jäta määrimiseks). Sega juurde jahu ning sõtkumise lõppfaasis ka pehme või.
Lase tainal 1-2 tundi soojas kahekordseks kerkida.
Vormi kerkinud tainast pikk “vorst” ning lõika see umbes 12  jupiks. Vormi tainast ümmargused kuklid. Aseta kuklid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata köögirätikuga ning lase veel 20 minutit kerkida.
Pintselda kerkinud kuklid lahtiklopitud munaga ning küpseta 225-kraadises ahjus umbes 15-17 minutit, kuni kuklid on kenasti kuldpruunid. Võta kuklid ahjust välja ning libista ettevaatlikult restile jahtuma.
Vahusta täidise jaoks vahukoor vanillisuhkruga. Jaga vahustatud koor kaheks. Ühte sega põldmarjad, teise mustsõstrad. Lõika jahtunud kuklitel pealt “kaas” ära. Uurista alumisse ossa väike auk(mina tegin näpuga, lusikaga ei saanud hästi).
Sega väljauuristatud kuklitükid, martsipan ja tilk piima köögikombainis ühtlaseks pastaks. Täida kuklid saadud martsipaniseguga ning tõsta peale vaarikakreemi. Kata kuklid pealmiste osadega.

 

Mõnusalt marjased vastlakuklid

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee