Vanapere köögikatsetused

Mõnusad moonirullid, millel täidiseks keedukreem martsipani ja mooniseemnetega.Maitsevad eriti hästi veel leigetena. Algne retsept Toidutares, kus kasutati pärmi-lehttainast, mina tegin pärmitaignaga.


Pärmitainas
25 g pärmi
2.5 dl sooja piima
0.5 dl suhkrut
1 tl kardemoni
1 muna
60 g toasooja võid
7-8 dl nisujahu

Kreem:
3 munakollast
2.5 dl piima
0.5 dl suhkrut
1 spl nisujahu
75 g martsipani
50 g mooniseemneid

Tee nii:
Hõõru pärm vähese piimaga vedelaks, lisa ülejäänud piim, toasoe muna, sool ja suhkur. Lisa jahu ja sõtku paar minutit(paar dl jäta alguses järele)Lisa pehme või ja sõtku uuesti ühtlaseks. Sõtku edasi ning lisa nii palju jahu, et tainas oleks elastne ja lööks käte ja kausi küljest lahti (pigem olgu tainas pehme kui liiga kõva ja sitke). Tõsta tainas sooja kohta ja lase kinni kaetult umbes 45 minutit kerkida.
Kreem:

Vahusta munakollased suhkru ja jahuga. Kuumuta piim keemiseni ja nirista munasegu sisse, viimast pidevalt segades. Kalla segu tagasi potti ja kuumuta õrnal tulel mõni minut, kuni segu pakseneb. Jahuta ja sega juurde riivitud martsipan ja mooniseemned.
Rulli tainas kaheks ristküliku-kujuliseks plaadiks, määri nendele täidise segu ja keera rulli. Lase külmkapis pisut taheneda, siis lõika terava noaga viilud ning aseta ahjuplaadile. Vormi ümmarguseks ja peida lahtine ots saiakese põhja. Küpseta 220-kraadises ahjus ca 12-15 minutit, kuniks saiad on kuldpruunid. 
Mina olen pannud muffinivormide sisse, siis hoiavad paremini vormi:)

Martsipani-moonirullid

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee