Uncategorized

Emadepäeva punasesõstra-beseekook

Kook mille valmistasin emadepäeva õhtusöögiks. Besee magususe tasakaalustab hästi punaste sõstarde hapukus.

Retsept on võetud blogist Maitse asi, mugandustega.

Vaja läheb:
Põhi:
150 g võid
225 g jahu
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut

4 munakollast

Kate:

250 g punaseid sõstraid

1 spl tärklist
150 g suhkrut

8 munavalget

Tee nii:
Taigna jaoks sega kokku toasoe või,jahu, suhkur ja munakollased. Määri 20 cm läbimõõduga vorm võiga ja suru tainas vormi põhja ja äärtesse. Torgi kahvliga põhi auguliseks. Eelküpseta põhja 180 kraadi juures ahjus umbes 10 minutit kuni põhi on kuldne.
Samal ajal vahusta 4 munavalget tugevaks vahuks ja lisa vahustades ka suhkur. Sega vahu hulka ettevaatlikult sõstrad. Vala segu ettevaatlikult eelküpsetatud põhjale. Vahusta ülejäänud neli munavalget suhkruga tugevaks vahuks ja pritsi tordipritsiga koogile. Küpseta kooki 150 kraadi juures 20- 30 minutit, kuni besee tipud muutuvad beežikaks. Serveeri jahtunult.
* kui kasutad külmtatud marju seda nad tärklisega läbi, siis ei tule põhi liiga lödi

*Järgmine kord hoian beseed vähem kui 30 minutit ahjus, beseetipud läksid liiga pruuniks.

Comments (1)

Lisa kommentaar