Koogi retsept on võetud What a wonderful world blogist, kus selle nimeks oli parim rabarberikook läbi aegade. Kook oli tõesti super hea, koorene sisu, hea põhi ja õhuline besee teevad selle koogi väga nauditavaks..Koogi tegin külakostiks kaasa ja kõik mõmisesid ja kiitsid:) Läheb kindlasti kordamisele.
Rabarberi-beseekook
Vaja läheb
Põhi
- 200 gr jahu
- 50 gr suhkrut
- suts soola
- 100 gr külma võid
- 1 munakollane
- 1 spl maitsestamata jogurtit
Kreemikiht
- ca 700 gr tükkideks lõigatud rabarberit
- 100 gr suhkrut
- 200 ml vahukoort(panin pooleks kohvikoorega)
- 1 muna
- 1 tl vanilliseemnetega ekstrakti
Beseekiht
- 120 gr suhkrut
- 3 munavalget
- 1 tl sidrunimahla
- noaotsatäis soola
Tee nii
Sega jahu, sool ja suhkur kokku. Lisa tükkideks lõigatud või, haki noaga, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee taignast pall, pane see toidukile sisse ja 30 minutiks külmkappi.
Sega rabarber 40 gr suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. ca 15 minuti pärast kurna üleliigne mahl sõelal välja.
Kata ca 20-24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru tainas vormi põhja ning külgedele. Laota rabarberitükid vormi ja küpseta 180 kraadi juures ca 15-20 minutit.
Sega vahukoor muna, vanilli ja ülejäänud suhkruga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit.
Kui kook on peaaegu valmis, nii et kreem enam vedel pole, vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga ja sutsu soolaga kõvaks vahuks.(vaht on valmis siis kui saad kausi ümber keerata ilma õnnetuseta:) Kata kook vahuga ja küpseta veel 5-10 nii, et vaht tippudest õrnalt kuldseks tõmbub.
Serveeri jahtunult.