Uncategorized

Magusad naadimuffinid

Ei kujutanud ettegi, et mõni umbrohi magusas küpsetises nii hea võib olla. Väga mahedad ja mitte väga magusad muffinid, heaks vahelduseks marjamuffinitele. Kasuta noori naadilehti, mis on korjatud kevadel. Mina leidsin vihatud umbrohu-naadi kasvamas oma aia tagant. Osa rasvainest on asendatud hapukoorega, mis muudab mffinid mõnusalt mahlaseks ja muredaks.

Retsept mugandustega Perenaisest.

10-12 muffinit

Vaja läheb:

2 muna

2 dl jahu
1 dl suhkrut(panin pooleks muscavadoga)

1 tl vanillisuhkrut
pisut soola
1 tl küpsetuspulbrit
50 g võid
150 g hapukoort

30 g värskeid naadilehti(u 3 dl)

Tee nii:

Kalla naadilehtedele keev vesi ja leota paar minutit. Vahusta munad suhkruga ja lisa sulavõi. Sega kuivained omavahel ja lisa taingale. Kurna naadilehed ja haki peeneks. Sega hapukoorega ja lisa taignale. Jaga muffinivormidesse. Kuumuta ahi 220 kraadini ja küpseta 12-15 minutit.

Lisa kommentaar