Vanapere köögikatsetused

Väga mõnus biskviittaignaga kook, kuhu rasvainet sisse ei käi. Martsipani ja rabarberi kooslus on väga hea, martsipani magusus tasakaalustab ilusti rabarberi happelisuse.

Retsept Zoozi blogist mugandustega.

Vaja läheb:

500 g rabarberit

180 g martsipani
2 dl suhkrut
4 dl jahu
0.5 tl soola
5 muna

5 spl suhkrut
40 g võid

Tee nii:

Lõika pestud rabarber umbes 1 cm tükkideks.
Vahusta munad suhkruga kohevaks vahuks. Lisa soolaga segatud jahu ja riivitud martsipan.
Vala tainas 24 cm lahtikäivasse koogivormi ja kata rabarberitükkidega, vajuta neid kergelt tainasse.
Puista peale suhkur ja kata väikeste võitükkidega.
Küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit.

Rabarberikook martsipaniga

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee