Vanapere köögikatsetused

Väga kerge vaevaga valmiv kook, tihti teen külakostiks kaasa. Mulle maitseb kõige rohkem järgmisel päeval, siis on kook eriti mahlane. Rukkijahu võib asendada ka pooles või terves osas nisujahuga.

Inspiratsioon kohupiimaraamatust, kus puru tehti Vilma tordipulbriga.

See kogus on plaadikoogina, kui teed ümmargse vormi sisse siis võta aineid poole vähem.

Vaja läheb:
6 dl rukkijahu
1,5 dl suhkrut
150 g võid
1/2 tl soola
1,5 tl küpsetuspulbrit
2 sl kakaod
Täidis

600 g kohupiimapastat
500 g hapukoort
100 g toorjuustu(võib ka välja jätta)
5 muna

1 tl vanilliekstrakti
2 dl suhkrut
400 g kirsse(või muid marju, hea on ka vaarikate või põldmarjadega)

Tee nii: Puru jaoks sega kuivained ja mudi koos võiga ühtlaseks. Täidise ained (v.a marjad) mikserda omavahel segamini. Puista küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 2/3 kogust puru, kalla peale kohupiimasegu, selle peale omakorda jaota peale marjad. Kõige peale puista ülejäänud purusegu. Küpseta 200 kraadi juures 40-45 minutit. Enne lahtilõikamist lase jahtuda.

Rukkijahuga kohupiima-purukook kirssidega

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee