Vanapere köögikatsetused

Selle aasta esimene kook, kus on kasutatud värskeid maasikaid. Ostsin Leedust maasikaid, paljalt söömiseks neil maitset väga ei olnud, aga koogi sisse sobisid väga hästi:) Kodus on meil veel suur rabarberilaar nii et sain neidki koogis ära kasutada. Maasikaid jätkus ka veel rabarberi-maasika kisselliks, mis tuli väääga hea. Koogipõhjas kasutasin ka rukkijahu ja kattesse läks lahja hapukoor ja maitsestamata jogurt pooleks. Kerge vaevaga ja üpriski lahja kook.

Vaja läheb:
Põhi:
4 dl jahu(kasutasin nis ja rukkijahu pooleks)
100 g võid
1 spl maitsestamata jogurtit
1 tl vanillisuhkrt
pool tl soola
1 munakollane
50 g suhkrut
Täidis
250 g maasikaid
250 g rabarberit
400 g hapukoort(või osa maitsestamata jogurtit, kui tahad lahjemat)

3 muna
1 dl suhkrut
1 tl vanilje ekstrakti või vanillisuhkrut

Sega jahu, sool ja suhkur kokku. Lisa tükkideks lõigatud või, haki noaga, kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee taignast pall, pane see toidukile sisse ja 30 minutiks külmkappi. Suru tainas võitatud 24-sentimeetrise pirukavormi põhja ja äärtele. Eelküspeta põhja 180 kraadi juures 10 minutit.
Täidiseks sega omavahel hapukoor, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Vala segu põhjale ja kata tükeldatud rabarbri ja maasikatega.

Küpseta 200 kraadi juures 25-30 minutit, kuni hapukoor enam liigutades väga ei võbise.

Hapukoorekattega rabarberi-maasikakook

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee