Vanapere köögikatsetused

Rabarbrikook mis ma arvasin, et on viimane sel hooajal ei olnud lõpule isegi lähedal. Jaanipäeva veetsin Saaremaal ja suurele seltskonnale küpsetasin iga õhtu kooki. Kuna rabarber oli ainus värske asi mida sai kasutada, siis valmisid rabarberikoogid. Idee pärit Silja blogist. Kookoshelbed purukattes andsid sellele hea särtsu juurde. Kook oli hea samal õhtul jahtunult aga järgmine päev oli eriti mahlane.Kogusest saab suure plaadikoogi. Kes tahab lahtikäiva vormi sisse teha, võib võtta poole koguse.

Purutaigen
200 g võid
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
2 tl vaniljesuhkrut
1 dl suhkrut
2 dl kookoshelbeid

Täidis
800 g lahjat pakikohupiima
300 g hapukoort
1.5-2 dl suhkrut
6 suurt muna
400-500 g rabarberit
1 tl kaneeli
4 tl fariinsuhkrut
Tee nii:
Sega omavahel jahu, suhkur, küpsetuspulber, vaniljesuhkrut ja kookoshelbed. Näpi juurde või, et tekiks purutaoline taigen.
Täidise jaoks mikserda kohupiim, hapukoor lahtiklopitud munadega ühtlaseks.  Haki rabarberid väikesteks tükkideks ja sega kausis fariinsuhkru ning kaneeliga. 
Pane 2/3 taignast koogivormi, vala peale kohupiimasegu ja selle peale  rabarberitükid. Kata ülejäänud purutaignaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 30 minutit.

Rabarberi-kohupiima purukook

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee