Vanapere köögikatsetused

Järjekordne rabarberikook. Võib-olla selle hooaja viimsaseid, sest Eesti maasikad on juba saadaval ja vaikselt hakkab isu  juba rabarberitest täis ka saama. Idee on võetud Silja blogist, aga põhjas kasutasin suhkru asemel martsipani mis andis toorjuustu rabarberiseguga väga mõnusa koosluse.

Vaja läheb

Põhi:
100 g võid

4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
75 g martsipani
2 sl suhkrut
Täidis
550 g rabarberit
4 tl pruuni või rafineerimata toorroo suhkrut(nt muscavado)
1 tl kaneeli
0.5 tl kardemoni
1 spl tärklist(kuhjaga)
Kate
400 g toorjuustu
150 hapukoort
1.5 dl suhkut

3 muna
Tee nii
Põhja jaoks vahusta munad suhkruga. Riivi martsipan. ( Et parem oleks riivida hoia enne külmkapis). Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa munavahule jahu, martsipan ja sulavõi. Tee tainas palliks ja pane külmkappi u. 30 min. Eelküpseta põhi 180 kraadi juures 10 minutit. Sega rabarberid suhkru, maitseainete ja tärklisega. Pane eelküpsetatud põhjale. Mikserda toorjuust hapukoore munade ja suhkruga. Vala rabarberitele. Küpseta 200 kraadi juures umbes 30 minutit. Jahuta. Parim on järgmisel päeval või külmkapikülmana.

Rabarberikook toorjuustuga

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee