Uncategorized

Brita kook


Nädalavahetuse veetsin Saaremaal ema sünnipäeva tähistades. Küpsetasin emale Brita koogi maasikatega, mis juba esimesest ampsust võlus kõikide südamed. Kook oli ikka tõeliselt mahlane ja maitsev.
Juba ammu olin piilunud Brita koogi retsepte aga see kook tundus selline ”tavaline” ja mulle meeldib ikka keerulisi asju katsetada. Aga see oli väga hea leid ja läheb kindlasti kordusele. See kord kasutasin maasikaid aga kindlasti on kook väga maitsev ka vaarikate või mõndade teiste marjadega. Tegin kaks portsu kooki, nii et kook oli suure ahjuplaadi suurune. Põhjad tegin juba eelmine päev valmis ja nad elasid väga hästi üle transpordi palavas autos Saaremaale. Väga lihtne valmistada aga kui vahukoort vahustama hakkate, siis võiks enne veenduda, et teil töökorras mikser on, mina vahustasin seekord koore käsitsi, emaga kahepeale läks aega umbes 20 minutit…
Minu arust oli kook parim järgmisel päeval, aga ka esimesel päeval oli väga hea.
Retsept on võetud kohupiima-ja kodujuustu raamatust ja kogusest jätkub umbes 10-12.(Mina kahekordistasin kõike et saaks suure plaadikoogi.)
Vaja läheb:
PÕHI
150 g void
1.5 dl suhkrut
3 munakollast
1 dl piima
2 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
BESEEKIHT
3 munavalget
1.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 g mandlilaaste
TÄIDIS
2 dl vahukoort
400 g vanillimaitselist kohupiima
500 g maasikaid


Kuumuta ahi 175°C-ni. Põhja valmistamiseks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval ja pidevalt segades munakollased. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sega siis piimaga vaheldumisi võivahu hulka. Aseta küpsetuspaber ahjupannile ning pintselda üle sulavõiga ( nii ei jää tainas paberi külge kinni ). Määri tainas ahjupannile. Vahusta munavalged tugevaks vahuks. Lisa vähehaaval suhkur ja vanillsuhkur. Määri besee tainale ning puista üle mandlilaastudega. Küpseta põhja ahjus 20 minutit. Jahuta. Täidise tegemiseks vahusta vahukoor tugevaks vahuks ja sega juurde kohupiim, suhkur ja vanillsuhkur. Lõika koogipõhi pikuti pooleks ning määri ühele poolele kohupiimavaht. Tükelda maasikad ja pane pooled neist koogile. Tõsta peale teine koogipool ning kaunista ülejäänud maasikatega. ( mul jätkus maasikaid ainult vahele)

Comments (2)

  • Kaks korda olen teinud nüüd seda kooki ja kiidan väga! Külalised ka kiidavad 🙂
    Esimene kord ei tulnud just kõige parem, sest tegin põhja silikoonvormi ja arvasin, et sellest kukub hästi välja. Aga ei kukkunud. Igavene jama oli. Teine probleem selle vormiga oli, et tainas oli liialt paksult ja ei küpsenud läbi ja koogi põhi kerkis mägismaa sarnaseks. Sain ainult ühe kihi, ehk täidis oli katteks ja need mõnusad mandlilaastud jäid kõik peitu.
    Mis valsesti see uuesti ja teine kord tegin täpselt õpetuse järgi ja kõik oli perfektne. Suur tänu!

    Reply
  • See on jah ideaalne suurema seltskonna jaoks ja pole väga raske teha ka:)

    Reply

Lisa kommentaar