Vanapere köögikatsetused

Jamie Oliveri raamatust ”Jamie Ameerika” pärit makaronid juustuga. Väga koorene ja rammus vormiroog, mis nõuab ikka väga palju mässamist aga minu arust oli tulemus seda väärt. Tõeline lohutustoit:)

Vaja läheb:
soola ja pipart
45 g võid
3 kuhjaga sl nisujahu
10 küüslauguküünt, õhukeselt viilutatud
6 loorberilehte
1 l piima
600 g makarone
8 tomatit(keskmise suurusega)
150 g riivitud cheddari juustu
100 g riivitud parmesani
paar värsket tüümiani oksakest
paar sortsu Worcesteshire’i kastet või veidi riivitud muskaatpähklit

Tee nii:
Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees. Sulata või suures paksupõhjalises potis või ahjukindlas kastrulis madalal kuumusel, lisa jahu ja suurenda kuumust pidevalt segades, kuni saad ühtlase strukturiga pasta- see on roux. Lisa viilutatud küüslaugud ja prae pidevalt segades kuni segu on kuldne ja küüslauguviilud on karamellised ja kleepuvad. Lisa loorberilehed ja klopi vähehaaval sisse piim, kuni saad kena ühtlase kastme. Aja segu keema ja seejärel jäta madalal kuumusel hauduma, segades aeg-ajalt. Kuumuta ahi 220 kraadini.
Haki tomatid ja maitsesta soola-pipraga. Kurna makaronid ja kalla kastmesse. Sega sisse riivitud juustud, hakitud tomatid ja tüümianilehed. Sega korralikult läbi ja võta kastrul tulelt. Võid lisada Worcesteshire kastet.  Toit peab olema kergelt vesine, sest ahjus tõmbab see veel kuivemaks, nii et kui tarvis lisa veel sorts vett.

Pane ahjukindel vorm ahju ja küpseta 30 minutit, kuni toit on pealt krõbe ja kuldne. Serveeri kohe.

Killer mac ‘n’ cheese

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee