Vanapere köögikatsetused

Universiaadilt tagasituleku puhul tegin mõnusat krõbedikku, kus sai ära kasutada koduaia õunad ja esimene ise kasvatatud kõrvits:)Retsept Nami-namist mugandustega.
8-le

Vaja läheb:

2 sl võid
1.5 dl suhkrut
1.5 tl kaneeli
100 g kuivatatud jõhvikaid 
800 g tükeldatud kõrvitsat 
800 g tükeldatud õuna

Purukate
1.5 dl täisteranisujahu
3 dl kaerahelbeid
1.5 dl suhkrut
100 g võid
Serveerimiseks: vanillijäätist
Tee nii:
Koori ja tükelda kõrvits, (koori ja) tükelda õunad.
Sega potis või, suhkur, kaneel, rosinad, kõrvitsa- ja õunatükid. Kuumuta ning hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme.
Sega kausis jahu, kaerahelbed ja (demerara) suhkur, siis haki juurde külm või.
Vala kõrvitsa-õunasegu võitatud ahjuvormi. Pudista peale purukate.
Küpseta 200kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni purukate on kuldne.
Jahuta veidi ja serveeri jäätisega.

Õuna-kõrvitsa krõbedik

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee