Vanapere köögikatsetused

Väga mõnus plaadikook, vahelduseks muretaignale on põhjaks pärmitainas ja katteks vanillikreem ja sõstrad. Parim oli valmistamise päeval aga hea ja mahlane veel ka järgmisel hommikul kohvi kõrvale, rohkem ei jätkunudki:) Hea võimalus ka näiteks Pavlova tegemisest allesjäänud munakollaste kasutamiseks.

Retsept on pärit Perenaine.ee- st

Vaja läheb:
Põhi:
11 g kuivpärmi
8-9 dl nisujahu
2.5 dl käesooja vett
50 g võid
0.75 g suhkrut

Vanillikreem:
5 dl piima
6 munakollast
100 g suhkrut
2 tl vanillisuhkrut
1 dl maisitärklist
2 spl võid

Peale:
400-500 g sõstraid(või teisi marju)

Kõigepealt valmista vanillikreem, selleks kuumuta piim keemiseni. Vahusta munakollased koos suhkru ja maisitärklisega tugevaks vahuks. Nirista väikese joana hulka kuum piim, vahustamist jätkades. Kalla segu kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel pidevalt vispeldades, kuni kreem pakseneb. Tõsta kreem pliidilt, lisa toasoe või ja vanillisuhkur, vispelda ühtlaseks kreemiks. Jahuta kreem täielikult maha, esialgu jätka vispeldamist, et tükke ei tekiks.
Mõõda kaussi jahu (esialgu natuke vähem, hiljem saad vajadusel juurde lisada), sega kuivpärmiga. Sega käesoe vesi suhkruga, lisa jahu, sõtku tainast kuni see lööb käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu. Lisa ka toasoe või, sõtku elastseks tainaks. Lase tainal soojas kohas kerkida (u. 30min-1h ) kahekordseks.
Rulli kerkinud tainas suurema ahjuplaadi suuruseks, näpi tainaääred kõrgemaks. Kata tainas vanillikreemiga, jäta äärtesse paar cm vaba ruumi. Kata kreem marjadega. Küpseta kooki 200-kraadises ahjus u. 25-30.minutit.

Plaadikook vanillikreemi ja sõstardega

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee