Uncategorized

Õuna-ricotta purukook

Kodus on meil õunauputus ja kuna mahl ja moos juba tehtud siis kus siis veel oleks parem neid kasutada kui õunakookides:) See on maitsev ja väga vähese vaevaga valmiv purukook, millele annab huvitava maitse muskaatpähkel. Kohupiima asemel kasutasin  seekord tervise riccottat, usun, et toorjuustga tuleb ka väga hea. Õunad peaksid olema hapukamad ja sellised, mis annaks mahla ka ikka välja.

Põhi:
400g nisujahu(panin pooleks täistera ja tavalist)
150 g võid
150 g fariinsuhkrut
näpuotsaga soola

Täidis
500 g ricottat
100 ml kohvikoort või hapukoort
3 muna
1 tl vanillisuhkrut
1 dl suhkrut

Kate:
4 suuremat õuna
0.25 tl riivitud muskaatpähklit
1 tl kaneeli
2 spl suhkrut

Tee nii:
Puru jaoks sega kuivained omavahel ja haki võiga puruliseks. Pane suurele ahjuplaadile 2/3 purust ja suru kergelt kokku. Mikserda täidiseained kokku ja kalla põhjale. Koori ja pukasta õunad, lõika viiludeks ja sega muskaatpähkli ja kaneeli-suhkruseguga. Lao koogile. Kõige peale pane ülejäänud puru. Küpseta 180 kraadises ahjus 35-40 minutit.

Lisa kommentaar