Vanapere köögikatsetused

India pähklid soolastes toitudes on mu lemmikud. Eriti head on nad minu meelest aasiapärastes vokkides. Tai restoranides söömas käies tellin tihti kana india pähklitega. Proovisin seda ka ise teha, ja väga hea tuli. Kiire valmistada nagu teisedki tai köögi toidud:)
Idee sain Gordon Ramsay raamatust ”Maailma köök”.
Sellest jätkub umbes neljale.

Vaja läheb:

450 g kanafileed
2 sl õli
50 g india pähkleid
1 kuivatatud tšillikaun
1 väike sibul
3 küüslaugküünt
üks keskmine suvikõrvits
1.5 sl kalakastet
1 sl sojakastet
natuke suhkrut
1 punane tšilli

Tee nii:
Lõika kana supärasteks tükkideks ja sega näpuotsatäie soola ja pipraga. Pane kõrvale.
Kuumuta õli vokis või laial praepannil. Lisa india pähklid ja voki keskmisel kuumusel, kuni nad on kergelt kuldsed. Eemalda vokist ja pane kõrvale. Lisa sibul ja küüslauk ja suvikõrvits vokki ja voki 3-4 min. Viska sisse kuivatatud tšilli, siis kanatükid. Kui kana enam läbi ei paista lisa kalakaste, sojakaste ja näpuotsatäis suhkrut ning voki kuni kana on küps. Lõpuks puista sisse viilutatud tšilli ja röstitud pähklid. Sega hästi läbi ja keera pliit kinni. Serveeri kohe koos jasmiiniriisiga.

Vokitud kana india pähklitega

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee