Uncategorized

Jõhvika-martsipanimuffinid

Vanaema käis paar nädalat tagasi jõhvikal ja jagas mullegi natuke oma saagist. Osa panin külma ja teisest poolest tegin jõhvika-õunamoosi.Kuna venna jäi sünnipäeval üksi koju, siis mõtlesin et küpsetan talle midagi head:) Muffinid tulid väga mõnusad, martsipan tasakaalustas väga hästi jõhvikate hapukuse ja lisaks mõnusale hapukusele jäid jõhvikad  ka mõnusalt krõmpsud. Sellest kogusest saab 12 suuremat muffinit. Taignas kasutasin kaerajahu ja nisujahu ja osa võist asendasin paksu hapukoorega, niiet nendega  polegi väga hull patustata:)

Vaja läheb:
2 muna
2 dl nisujahu
1 dl kaerajahu
2-3 dl jõhvikaid(külmutatud)
1 dl suhkurt
150 g martsipani
2 tl küspetuspulbrit
näpuotsaga soola
150 g hapukoort
50 g sulavõid

Tee nii:

Vahusta munad suhkruga. Sega omavahel kuivained. Lisa munavahule kordamööda juurde sulavõi, hapukoor, jahu. Riivi martsipan ja sega ka see taignale juurde. Lõpuks sega õrnalt juurde jõhvikad. Küpseta 200 kraadises ahjus u. 20 min.

Lisa kommentaar