Uncategorized

Kõrvitsasai

Jätkan kõrvitsalainel. Väga maitsev sai, mis tänu kõrvitsapüreele püsib kaua pehmena. Kui kasutada muskaatkõrvitsat jääb sai ilus kuldkollane. Arvestama tasuks, et kõrvitsa röstimisel jääb algsest massist umbes 75 protsenti alles.

Sellest kogusest tuleb kaks pätsi.
Vaja läheb:
25 g presspärmi
400 g kõrvitsapüreed
1 dl kaerajahu
10-12 dl nisujahu
0.5 tl soola
75-100 g suhkrut
poole sidruni riivitud koor
100 ml vett
75 g õli

Rösti kõrvitsatükke 200 kraadi juures 30 min, püreeri ühtlaseks . Lahusta pärm vähese suhkruga, lisa soe vesi ja soe kõrvitsapüree. Lisa ülejäänud suhkur, jahu ja sool.

Seejärel lisa riivitud sidrunikoor ja õli.Sõtku tainast, kuni see tuleb käte küljest lahti, vajadusel lisa jahu.Lase soojas kohas kerkida, kuni tainas on paisunud kahekordseks.Vormi tainast kaks saiapätsi.Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 min.

Comments (2)

  • Koostisainetes pole pärmi mainitud?

    Reply
  • Ups! Tõesti on pärm välja jäänud, aitäh mainimast:)

    Reply

Lisa kommentaar