Uncategorized

Õuna-mandli-martsipanipirukas

Väga mõnus kook, mida valmistasin juba ammu aga pole lihtsalt jõudnud sellest veel blogida. Sidrunimahl martsipanikattes annab koogile väga mõnusa hapuka nüansi. 
Retsept on pärit Nami-namist.

Vaja läheb:
Põhi
3 dl jahu
1 dl suhkrut
125 g võid
1 väike muna

Täidis:
50 g võid
150 g martsipani
1 sl nisujahu 
laimi(sidruni) mahl
4 suurt õuna 
25 g mandlilaaste 


Tee nii: 

Valmista esmalt tainas – sega jahu, suhkur ja külm või puruseks, siis lisa muna ja sega tainas ühtlaseks. Suru tainas võitatud või küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäivasse 26 cm koogivormi. Pane pirukapõhi 30 minutiks külmkappi ootama.
Eelküpseta pirukapõhja 10 minutit 200-kraadises ahjus.
Samal ajal riivi martsipan jämeda riiviga. Sulata väikeses potis või, lisa riivitud martsipan ning laimimahl ja jahu. Kuumuta segades, kuni mass on ühtlane. Tõsta pott tulelt.
Riivi õunad jämedalt, puista eelküpsetatud pirukapõhjale. Kalla martsipani-võisegu ühtlaselt peale, kõige peale puista mandlilaastud.
Küpseta 200-kraadises ahjus veel umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.

Lisa kommentaar