Vanapere köögikatsetused

Blogimisse on väike paus sisse tulnud, kokanud olen ikka aga ajad on nii kiired olnud, et pole lihtsalt jõudnud pildistamise ja blogimiseni:)
Tulemas on üle pika aja üks vaba nädalavahetus, ja plaanis on katsetada erinevaid toite, loodan, et jõuan nendest ka blogida:)
Banaanileiba olen juba ammu proovida tahtnud, aga tavaliselt ei jää meil kodus banaanid seisma ja poest juba plekilist banaani ka osta ei taha. Nimelt on banaanileiba just hea kasutada juba plekilisi ja väga valminud banaane hea kasutada. Tegelikult oleks õigem öelda selle kohta keeks, aga ka Ameerikas kutsutakse seda Banana breadiks, siis võime meiegi seda teha:) Võrreldes keeksiga on see aga palju tervislikum, sest taignas on vaja ainult 55g võid ja osa jahust asendasin täisterajahuga. Leib püsib pehmena mitu päeva, kuid meil süüakse see valmistamise päeval juba ära:) Parim on ta minu arust Milka Philadelphia toorjuustuga.
Retsept on võetud David Lebovitzi kodulehelt, mõndade mugandustega.

Sellest kogusest valmib üks päts.

Vaja läheb:
210 g jahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
0,5 tl soodat
1 tl jahvatatud kaneeli
150 g suhkrut
55 g sulatatud võid
1 suur munavalge
1 suur toatemperatuuril muna
250 ml banaanipüreed (tehtud kahest keskmisest väga küpsest banaanist)
125 ml hapukoort
1 tl vaniljesuhkrut või vanilliekstrakti
60 g šokolaaditükke


Tee nii:

Sega jahu, küpsetuspulber, sool, suhkrud, sooda ja kaneel omavahel. Püreeri banaan ja sega sulavõi, munade ja hapukoorega. Lisa juurde kuivained ja sega läbi. Lõpuks lisa ka šokolaaditükid. Kalla võitatud keeksivormi. Küpseta 180 kraadises ahjus 40-45 minutit, kontrolli küpsust tikuga. Lase vormis jahtuda.




Banaanileib

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee