Vanapere köögikatsetused

Lisaks Daring Bakersile, võtan ma ka osa Daring Cook-ide väljakutsetest.  Selle kuu võõrustaja oli Sara, blogist Belly Rumbles. Ta valis meie väljakutseks Char Sui Bao ja me valmistasime saiakesi, char sui marinaadis liha ja saiakeste täidist.
Kui sain teada selle kuu teema, olin ma väga elevil, sest Hiina köök on alati huvi pakkunud. Ma olin ka just endale uue pabuseaurutaja ostnd, niiet oligi hea võimalus seda saiakeste aurutamisel kasutada.
Algselt pidi küll kasutama sealha, kuid kuna meie pere eriti sealiha ei armasta siis proovisin kanakinstudega ja see oli väga maitsev! Isegi mu isale, kes üldjuhul vürtsikaid toite ei armasta, meeldis see marinaad väga. Parajalt magus, parajalt hapu ja parajalt vürtsikas.
 

 

Cha Siu Bao ehk aurutatud saiad vürtsika sealihatäidisega

 

Vaja läheb

Marinaad

  • 600-700  g kana kintsuliha
  • 1 tl soola
  • 1 tl seesamiseemneõli
  • 1 spl tumedat sojakastet
  • 1 tl valget pipart
  • 2 spl mett
  • 2 spl suhkrut
  • 2 spl austrikastet
  • 1 spl šerrit
  • 1 tl hiina viievürtsisegu

 

Tee nii

 

Pane kõik koostisained purki ja sega läbi. Pane kanafilee kaussi või karpi ja vala peale 2/3 marinaadist, seda hästi läbi kata anum toidukilega ja pane külmkappi üleöö seisma.
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Pane kana ahju ja niisuta seda iga natukese aja tagant ülejäänud marinaadiga. Küpseta mbes 20-25 min minutit. Jälgi, et kana liiga kuivaks ei läheks ja üle ei küpseks.

 

 

 

Aurutatud Char Sui Bao

 

Täidis

  • 350 g Char Sui (peeneks tükeldatud liha)
  • 2 sibulat
  • 1 spl tumedat sojakastet
  • 2 spl austrikastet
  • 1 tl seesamiseemneõli
  • 60 ml kanapuljongit
  • 1 tl maisijahu
  • Pool tl õli

 

Tee nii

 

Kuumuta paksupõhjalises potis õli ja prae sibulad pehmeks. Lisa hakitud liha ja sega. Lisa austrikaste, tume sojakaste, seesamiseemneõli ja prae üks minut. Sega maisijahu puljongiga ja lisa potti. Sega korralikult kuni kaste pakseneb, 1-2 minutit. Võta pott tulelt ja jätta jahtuma. Täidis peab olema jahtunud , et seda saaks saia sisse panna.

 

Saitaigen

  • 240 ml piima
  • 60 g suhkrut
  • 1 spl õli
  • ½ tl soola
  • 8 g kuivpärmi
  • 420 g jahu

Tee nii

Kuumuta piim kuni see on u. 45-50 kraadi. Sega sisse õli, suhkur ja sool. Lase natuke jahtuda ja lisa ka pärm. Oota kuni pärm aktiveerub ja mullikesed tekivad vedeliku pinnale. See võtab aega umbes 10 minutit.

Pane jahu suurde kaussi, lisa piima-pärmisegu ja sega korralikult läbi. Pane tainas jahusele lauale ja sõtku kuni see on sile ja elastne. Pane taignapall kergelt õlitatud kaussi ja jäta niiske rätiku alla 1-2 tunniks kerkima ( kuni on kerkinud kahekordseks). Kerkinud taignapall vajuta alla ja jaga 20 võrdseks tükiks. Rulli need 7-8 cm ringiks. Pane üks supilusikas täidist keskele, kogu ääred kokku ja pane 8X8 cm küpsetuspaberiruudule. Tee nii kõikide taignapallikestega. Kata ja jäta 20 minutiks kerkima. Pane saiaksesed aurutajasse, jättes saiade vahele ruumi kerkimiseks. Kuumuta näiteks wok pannil vesi kuni see muliseb ja aseta sinna peale aurutaja. Auruta kaane all umbes 12 minutit.

 

Saiad enne aurutamist

 

 

Saiad peale aurutamist

 

Cha Sui & Cha Sui Bao

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee