Vanapere köögikatsetused




 

Our Daring Bakers Host for December 2011 was Jessica of My Recipe Project and she showed us how fun it is to create Sour Dough bread in our own kitchens! She provided us with Sour Dough recipes from Bread Matters by AndrewWhitley as well as delicious recipes to use our Sour Dough bread in from Tonia George’s Things on Toast and Canteen’s Great British Food

 

 

Selle kuu Daring Bakersi teemaks oli juuretisega leiva küpsetamine. Minu jaoks see teema uus ei olnud, sest olen juba üle aasta leiba teinud ja suutnud oma juuretist elus hoida.  Kuid siiski tegin ma jõululeiba, mida ma enne teinud polnud ja see tuli väga hea. Lisaks sain ka ideid nisujuuretise tegemiseks, aga jõulud on nii kiire aeg olnud, et selle katsetamiseks pole aega olnud. Kindlasti proovin ka saia juuretisega teha.

Jõululeib

Sellest kogusest saab 1 pätsi leiba

 

Vaja läheb

 

  • 1/3 kogust leivatainast( köömneid ära lisa)
  • 1 tl piparkoogimaitseainet
  • 3 dl kuivatatud puuvilju(ploome, aprikoose, rosinaid)
  • 25 g pähkleid
  • 3 spl pohlamoosi või mõnda mud hapukat moosi, mina kasutasin jõhvika-õunamoosi
  • Sorts brändit
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • Mandlilaaste peale raputamiseks
 

Tee nii


Haki kuivatatud puuviljad. Lisa sellele paar teelusikatäit brändit ja sega see hakitud puuviljadega segamini. Leota puuvilju brändis paar tundi.
 

Lisa ligunenud puuviljad ja kõik retseptis olevad ained leivataignale. Sõtku korralikult taigen läbi. Vormi taignast leib või aseta leib 1 liitri suurusesse küpsetuspaberiga vooderdatud keeksivormi (täida taignaga 2/3 vormist) ning lase rätiku all ca 4-5 tundi kerkida. Eelkuumuta ahi 250 kraadini ja küpseta leiba 15 minutit siis alanada temperatuuri 200 kraadini ja küpseta veel 40-45 minutit. Võta välja määri pealt võiga ja jäta niiske rätiku alla järelvalmima. 

Tavalised seemneleivad ja puuviljaleib

Daring bakers: Letting nature do the work

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee