Vanapere köögikatsetused

Nädala alguses tuli mul hirmus isu porgandimuffinite järgi, ja just selliste, mida kunagi paar aastat tagasi olin küpsetanud. Mäletasin, et olin selle retsepti kunagi ajakiri Ühest võtnud. Lappasin siis kõik need läbi ja leidsingi:) Need on veidi tervislikumat sorti muffinid, mis ei ole väga magusad, aga porgandimaitset on mõnusalt tunda.Mina asendasin poole koguse jahust täisterajahuga, muutes need muffinid nii veel toitvamaks. Sain ka kasutada oma uusi südamekujulisi silikoonist keeksivormikesi, mille ma Ungarist soetasin. Seal oli kaubanduskeskuses selline lett, kus oli igasuguses suuruses ja erinevate kujunditega keeksi, koogi ja muffinivorme, kõik olid silikoonist. Ma oleks need kõik tahtnnud endaga kaasa tuua:)

Retsept mudetud kujul ajakirjast Üks, 2007.a veebruarinumbrist.
Sellest kogusest tuleb 12 muffinit.

Vaja läheb:
250 g porgandit
1 apelsin
200 g jahu (pooleks täisterajahuga)
1 kuhjaga tl küpsetuspulbrit
150 g jahvatatud mandleid või mandlilaaste
1 muna
150 g suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
100 ml õli
200 g hapukoort

Kaunistamiseks tuhksuhkrut

Tee nii:
Puhasta ja riivi porgand. Löö muna kaussi, lisa suhkur ja vahusta. Lisa hapukoor ja vispelda kõik läbi. Sega jahu ja küpsetuspulber, lisa segule porgand, apelsinimahl- ja koor, õli, küpsetuspulbriga jahu ja mandlilaastud (jahvatatud mandlid). Sega kõik ühtlaseks taignaks. Täida muffinivormid taignaga, kuumuta ahi 180 kraadini ja küpseta muffineid 20-25 minutit. Võta ahjust ja jahuta. Soovi korral kaunista tuhksuhkruga.

Porgandimuffinid mandlitega

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee