Koogid

Kohupiimakook

 

 

Väga mõnus kreemine kook, sarnase konsistentsiga juustkoogile aga märksa vähem rammusam. Mina kasutasin mustsõstraid aga kindlasti sobivad ka muud marjad. Põhjaks kasutasin seekord Digestive küpsiseid, hea vaheldus muretaignapõhjale.

 

Kreemjas kohupiimakook

Retsept on pärit Oma Maitsest(detsember 2011) ja veidi mugandatud.

 

Vaja läheb

Põhi

  • 200 g kaeraküpsiseid
  • 50 g  võid

 

Kate

  • 4 muna
  • 1-1.5 dl suhkrut
  • 250 g hapukoort
  • 750 g kohupiimapastat või ricottat
  • 2 tl vanillisuhkrut
  • 300 g marju
  • 1 sl kartulitärklis
  • 3 sl suhkrut

 

Tee nii

Pane ahi 180 kraadi peale sooja ja alusta põhjast. Sulata või ja purusta küpsised köögikombainis. Sega sulanud või küpsistega, suru 20-24 cm koogivormi põhja ja pista 5 min ahju küpsema. Sega munad, suhkur, hapukoor, kohupiim ja vanillisuhkur. Võta põhi ahjust ja lase natuke jahtuda. Sega marjad suhkur ja kartulitärklis ja pane põhjale. Kalla ettevaatlikult peale täidis ja kata pealt fooliumiga. Tõsta kook ahju ja küpseta esimesed 30 minutit fooliumiga siis eemalda see ja küpseta veel 30 minutit. Ahjust võttes on kook veel võdisev, jahtudes see taheneb. Hoia kooki üleöö külmas enne kui serveerid. Parim on kook just järgmisel ja ülejärgmisel päeval.

 

 

 

Lisa kommentaar