Seda võiks nimetada ka keeksiks, aga keeksi kohta on siin ikka hulga vähem rasva ja suhkrut. Kasuta täisterajahu nii muudad selle ka veits tervislikumaks. Kõrvits muudab selle keeksi mahlaseks ja see säiloib sellisena veel mitu päeva. Mina kasutasin sügavkülmast võetud kõrvitsapüreed, aga võid ka teha värskest ahjus röstitud kõrvitsapüreest, siis arvesta et ahju peab panema poole rohkem kõrvitsat.
Kõrvitsaleib
Vaja läheb
- 100 g nisujahu
- 140 g täisterajahu
- 1 tl kaneeli
- 1 tl söögisoodat
- 0.5 tl küpsetuspulbrit
- 0.25 tl soola
- 0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit
- 2 suurt muna
- 400 g kõrvitsapüreed
- 100 g pruuni suhkrut(nt.demerera)
- 1 dl rapsiõli
- 2 spl mett
- kõrvitsaseemneid pealeraputamiseks
Tee nii
Sega kõik kuivained omavahel. Teises kausis sega omavahel munad, kõrvits, õli, suhkur ja mesi. Lisa see kuivainele ja sega ühtlaseks. Pane võiga määritud keeksivormi ja raputa peale kõrvitsaseemned. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga, kui tikk on puhas, on keeks valmis.