Vanapere köögikatsetused

 

Seda võiks nimetada ka keeksiks, aga keeksi kohta on siin ikka hulga vähem rasva ja suhkrut. Kasuta täisterajahu nii muudad selle ka veits tervislikumaks. Kõrvits muudab selle keeksi mahlaseks ja see säiloib sellisena veel mitu päeva. Mina kasutasin sügavkülmast võetud kõrvitsapüreed, aga võid ka teha värskest ahjus röstitud kõrvitsapüreest, siis arvesta et ahju peab panema poole rohkem kõrvitsat.

Kõrvitsaleib

Vaja läheb

  • 100 g nisujahu
  • 140 g täisterajahu
  • 1 tl kaneeli
  • 1 tl söögisoodat
  • 0.5 tl küpsetuspulbrit
  • 0.25 tl soola
  • 0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit
  • 2 suurt muna
  • 400 g kõrvitsapüreed
  • 100 g pruuni suhkrut(nt.demerera)
  • 1 dl rapsiõli
  • 2 spl mett
  • kõrvitsaseemneid pealeraputamiseks

 

Tee nii

Sega kõik kuivained omavahel. Teises kausis sega omavahel munad, kõrvits, õli, suhkur ja mesi. Lisa see kuivainele ja sega ühtlaseks. Pane võiga määritud keeksivormi ja raputa peale kõrvitsaseemned. Küpseta 180 kraadi juures 40-45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga, kui tikk on puhas, on keeks valmis.

 

 

Kõrvitsaleib

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee