Vanapere köögikatsetused

 

Tere jälle! Nii pikk vahe on postitamisse sisse jäänud. Vahepeal olin 3 nädalat Taanis treeninglaagris ja nüüd kui tagasi olen siis on nii palju tegemist, et kokata jõuab ikka, aga pildistamiseni ja blogimiseni ei jõua. Ma luban, et kui kõik see jama läbi saab (mai lõpp) siis teen ma kõik tasa:) See kord siis lihtne itaaliapärane magustoit, kõige originaalsem variant sellest. Panna cottat võib süüa nii pokaalist kui siis vormist väljakallatuna. Kui soovid serveerida pokaalist, pane vähenda želatiinilehtede kogust 3-le.Mina kasutasin kohvi- ja vahukoort pooleks, aga võib teha ka ainult vahukoorega või siis vahukoort piimaga lahjendada.

Panna cotta

 


Sellest kogusest jätkub 5-le.

Vaja läheb

  • 2 dl vahukoort
  • 4 dl kohvikoort
  • 1 vaniljekaun
  • 1 spl rummi
  • 5-6 želatiinilehte
  • 50 g suhkrut

 

Serveerimiseks

  • maasikatoormoosi

Tee nii

 

Pane koor potti koos poolekslõigatud vanillikauna (seemned koori seest välja ja lisa ka hulka) ja suhkruga.

Kuumuta madalal kuumusel kuni suhkur on ära sulanud. Eemalda vaniljekaun kooresegust. Samal ajal leota želatiinilehti külmas vees u.5 min.

Võta pott tulelt ja lisa kuivakspigistatud želatiinilehed. Lisa ka rumm ja sega kuni želatiin on lahustunud.Kalla segu läbi sõela, et eemaldada võimalikud želatiinitükid. Määri creme brülee või mõned muud sobivad vormid neutraalse õliga ja vala segu vormidesse. Lase külmas tarretuda vähemalt 4 tundi. Serveermiseks lõika ääred noaga lahti ja kummuta järsu liigutusega taldrikule. Serveeri maasikamoosiga.

Panna cotta maasikatoormoosiga

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee