Väga mõnus ja kreemine mereannirisotto, millese võib lisada just neid mereande, mis parasjagu käepärast on. Safran annab risottole ilusa kuldkollase värvi, aga kellel seda pole, siis ei jää ka millestki ilma, maitset ta paremaks ei tee:)
Retsept on pärit raamatust ”Itaalia dieet”, mugandustega.
Mereannirisotto
Sellest kogusest jätkub neljale
Vaja läheb
- 250 g mereandide kokteil(kasutasin külmutatud)
- 200 g lõhefileed
- 2 spl oliiviõli
- 1 sibul
- 350 g risottoriisi
- 1 kotike (0.125 g) safranipulbrit
- 100 ml kuiva valget veini
- 1.2 l kalapuljonit
- soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- 1 sidruni riivitud koor
- 25 g võid
- 2 spl hakitud murulauku
Tee nii
Kuumuta keskmisel kuumusel sures potis õli ja prae selles hakitud sibulaid kuni need on pehmed. Lisa riis ja sega pidevalt u 3 minutit. Lisa safran ja vein ja kuumuta veel 3 minutit, et alkohol aurustuks. Hakka vähehaaval puljongit lisama, segades riisi aegajalt, et see puljongi endasse imeks, enne kui seda uuesti lisad. Maitsesta soola ja pipraga ja keeda vaiksel tulel, aeg-ajalt puljongit juurde lisades. Vahetult enne seda kui suurem osa puljongist on imendunud, lisa mereannid, lõhe ja sidrunikoor ja jätka hautamist kuni riis on pehme. Võta pott tulelt ja sega või riottosse. Võid peab umbes 30 sekundi jooksul kiiresti riisi sisse segama, see annab sellele väga mõnusa kreemja tekstuuri. Viimasena sega sisse murulauk ja serveeri kohe.