Koogid

Rukkibrownie


Jälle on niiiiiii pikk vahe jäänud postitusse. Nüüd on kõik eksamid koolis tehtud ja vaba aega rohkem. Kokanud olen ikka, piltegi teinud, aga blogimiseni ei ole jõudnud. Selle retsepti leidsin Silja blogist. Olen seda juba mitmesse kohta kaasa võtnud ja see on olnud täielik hitt:)
Brownies kasutasin rukkijahu ja see sobis sinna väga hästi, lisas veidi eestilikkust. Soovi korral võid lisada ka pähkleid, mina olen katsetanud nii mandlite kui ka röstitud sarapuupähklitega.

 

Brownie rukkijahuga

Sellest kogusest saab ühe suure plaaditäie kooki. (20 tk)

Vaja läheb

  • 200 g võid VÕI 150 g kookosrasva
  • 300 g tumedat šokolaadi
  • 3 suurt muna või 4 väiksemat
  • 3 dl pruuni rafineerimata toorroosuhkrut või fariinsuhkrut
  • 3/4 dl kanget kohvi
  • 4-5 dl rukkijahu (pigem vähem, sest muidu on kook liiga kuiv)
  • 3/4 tl küpsetuspulbrit
  • 100-150 g pähkleid

Tee nii

Sulata potis või või kookosrasv ja võta tulelt. Sega sisse tükeldatud šokolaad. Seejärel klopi hulka munad, suhkur ja kohv. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning lisa šokolaadisegule. Kõige lõpuks lisa pähklid (soovi korral tükeldatult).
Vala segu 20X30 cm küpsetuspaberiga vooderdatud vormi ja küpseta ahjus 180 kraadi juures u 30 minutit.

 

Lisa kommentaar