Koogid

Rabarberi-maasikakook martsipaniga

 

Jälle on siin blogis kuu aega vaikust olnud. Olen selle juba kuu aega Taanis treeninglaagris olnud ja need toidud, mida ma siin valmistan blogimist ei vääri..:) Pooleteise nädala pärast tulen aga juba tagasi kodumaale ja siis võtan ka väikese puhkuse, ja plaanis on katsetada palju uusi retsepte loodetavasti juba oma aiamaa saadustega…Seni aga panen siia ühe koogi, mida tegin enne äraminekut, kui rabarberihooaeg oli veel täies hoos. Kellel rabarberi isu täis võib ainult maasikatega seda kooki teha.

Rabarberi-maasikakook martsipaniga

Vaja läheb

Põhi
  • 2.5 dl riisijahu (sobib ka nisujahu)
  • 85 g võid
  • 2 munakollast
  • 0.5 dl suhkrut
  • noaotsaga soola
Täidis
  • 300 g martsipani
  • 200 g maasikaid
  • 300 g rabarberit
  • 1 sl rummi

Tee nii

Vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa munakollased ning omavahel segatud jahu ja sool. Suru tainas 26 cm läbimõõdusesse võitatud vormi põhja ja äärtesse. Toksi kahvliga põhjale augud ja hoia täidise valmistamise ajal sügavkülmas. Tükelda rabarberid ja maasikad. Püreesta martsipan, munad ja rumm ühtlaseks massiks. Vala põhjale martsipanimass ja kata rabarberi ja maasikatükkidega.Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit.

Comments (2)

Lisa kommentaar