Koogid

Kohupiima-põldmarjakook

 

 

Sellel suvel on blogipidamine ikka täiesti unarusse jäänud. Lihtsalt kogu aeg on nii kiire olnud,et pole jõudnud siia retseptide üles panemiseni. Kokanud olen ikka ja on kogunenud juba mitmeid retsepte, mida vartsi teiega jagan. See nädalavahetus küpsetasin Saaremaal selle maitsva rukkijahust põhjaga kohupiimakoogi ja kuna praegu on just põldmarjaaeg, siis sai ka neid sinna sisse pandud. Hapukad põldmarjad sobisid väga hästi magusa kohupiimaga ja kook läks iga päevaga aina paremaks:)

Kohupiima-põldmarjakook

Vaja läheb

Põhi
  • 3 dl rukkijahu
  • 100 g võid
  • 1 muna
  • 0.5 dl suhkrut
  • suts soola
Täidis
  • 300 g põldmarju
  • 1 spl tärklist(kui kasutatad külmutatud marju)
  • 400 g kohupiima
  • 200 g hapukoort
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut
Katteks
  • 1 dl mandlilaaste

Tee nii

 

Sulata või ja sega jahuu, suhkru, soola ja munaga. Suru tainas 26 cm läbimõõduga vormi põhja ja hoia 30 minutit külmkapis.Eelküpseta põhja 200 kraadises ahjus 10 minutit. Kui kasutad külmutatud marju, siis sega need tärklisega ja lao eelküpsetatud põhjale. Sega ülejäänud täidiseained ja kalla marjadele peale. Kata mandlilaastudega. Küpseta 180 kraadi juures 35-40 minutit, kuni täidis on hüübinud.Serveeri jahtunult.

Comments (1)

Lisa kommentaar