Vanapere köögikatsetused

 


Maailma parimaks toiduks valitud Massaman karri on tõepoolest üks parimaid karrisid mis ma teinud olen. See on populaarne Tai karri, kus on kasutatud india vürtse- kardemoni, kaneeli ja tähtaniisi. Mina kasutasin karri valmistamiseks valmis Massamani karri pastat, aga seda saab ka ise valmistada. Koostisainete nimekiri on küll pikk, aga tulemus on pingutamist väärt, see toit tõesti viib keele alla. Seda kinnitasid ka sõltumatud maitsjad:)

 

Massaman karri

4-5 näljasele

Vaja läheb

  • 700 g kanafileed
  • 3 spl massaman karripasta( vt. retsept allpool)
  • 8 kardemonikupart
  • 3 tähtaniisi
  • 2 kaneelipulka
  • 1 suur sibul
  • 800 ml kookospiima
  • 200 ml vett
  • 1.5 spl kalakastet
  • 2 keskmist kartulit
  • 0.5 spl tamarindipastat
  • 1 spl pruuni suhkrut
  • 50 g röstitud maapähkleid
  • 2 spl õli
  • peotäis basiilikulehti( tai, kui leiad)

 

Serveerimiseks

  • jasmiini riisi

Tee nii

Lõika kana kuubikuteks ja sega 1 spl õli ja massaman karripastaga.Pane kõrvale kuniks valmistad ülejäänud ained ette.
Kuumuta pannil ülejäänud õli ja lisa purukmuljutud kardemonikaunad, kaneelikoored, tähtaniis ja kuumuta 30  sek. Lisa tükeldatud sibul ja prae paar minutit. Lisa kana ja pruunista 3-5 minutit. Lisa kookospiim, kalakaste, vesi, kuubikuteks tehtud kartulid, maapähklid ja pool basiilikust. Lase segul keema tõusta. Hauta nii kaua kuni kartulikuubikud on pehmed. Kui tahad paksemat kastet, siis keeda paar minutit ilma kaaneta. Eemalda kaste tulelt ja sega juurde suhkur, tamarind ja ülejäänud basiilik. Serveeri jasmiiniriisiga.

Massaman karripasta

• 1 pöidla suurune invgeritükk, purustatud

• 1 küüslauguküüs
• 1 punane tšilli, tükeldatud
• 1 sidrunheinavars, peeneks hakitud
• 3 laimilehte, peeneks hakitud
• 0,5 tl kurkumi
• 1 tl kuivatatud koriandrit
• 4 valget terapipart
• 1 tl kardemoni jahvatatud
• 0,5 tl krevetipastat

• 0,5 tl vürtsköömneid

Tee nii

Tambi kõik koostisained uhmris või köögikombainis ühtlaseks pastaks.

 

Massaman karri

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee