Aasia maitse India

Kana Tikka Masala

 

See on see! Olen juba pikka aega katsetanud erinevate retseptidega, et valmistada kodus täpselt sellist maitsvat, koorest ja tummist kana tikka masalat nagu paremates india restoranides olen ma maitsnud. Peale mitmeid katsetusi ja pettumusi olen ma lõpuks leidnud selle õige! Ja minuga nõustus ka minu toidu kõige suurem kriitik R. kes leidis, et see on sama hea kui restoranis:) (või äkki isegi natuke parem??)
Toit vajab küll veidi rohkem mässamist kui tavaliselt ja ka koostisainete nimekiri on pikk, aga sellest ei tasu ennast heidutada lasta, sest lõpptulemus on SUPER!

Kana Tikka Masala

Retsept on pärit ajakirjast Bon Apetit aprill 2013.
Jätkub 6 näljasele.

Vaja läheb

  • 6 küüslauguküünt
  • 4 tl riivitud ingverit
  • 4 tl kurkumit
  • 2 tl garam masalat
  • 2 tl jahvatatud koriandrit
  • 2 tl jahvatatud vürtsköömeid
  • 400 ml rasvasemat jogurtit
  • 1 spl meresoola
  • 1 kg kanafileed
  • 3 spl õli
  • 1 väiksem sibul, peenelt hakitud
  • 4 spl tomatipastat
  • 6 kardemonikupart, muljutud
  • 2 kuivatatud tšillit või 0.5 tl tšillihelbeid
  • 800 g purustatud tomateid
  • 300-400 ml vahukoort
  • 2 peotäit värsket koriandrit

Serveerimiseks:

  • värsket koriandrit
  • basmati riisi

Tee nii

Kõigepealt tee valmis vürtsisegu: sega kokku riivitud küüsaluguküüned, ingver, kurkum, garam masala, koriander ja vürtsköömned. Valmista kana marinaad: sega kokku jogurt, sool ja POOL vürtsisegust ja suremateks tükkideks lõigatud kanafileed. Ülejäänud vürtsisegu pane külmkappi, seda läheb vaja kastme valmistamisel. Marineeri kana 4-6 tundi  või üleöö.

Kuumuta paksu põhjaga potis õli, lisa sibul, kardemonikuprad, tomatipasta ja tšilli. Kuumuta peskmisel tulel pidevalt segades kuni tomatipasta on tumenenud ja sibul on pehme, umbes 5 minutit. Lisa ülejäänd vürtsisegu ja kuumuta pidevalt segades veel 4-5 minutit kuni segu hakkab põhjast pruunistuma. Lisa purustatud tomatid, lase keema ja hauta 10 minutit, kuni kaste pakseneb.
Lisa hakitud koriander ja vahukoor, alusta poolest kogusest ja hauta tasasel tulel vahetevahel segades
30-40 minutit kuni segu pakseneb. Sõltuvalt sellest kui tummist kastet tahad lisa koort juurde. Mina kasutasin kõik 400 ml ära ja kaste tuli väga mõnus kreemjas:)

Samal ajal tee valmis kana: küpseta kana ahjus grillrežiimil 15-20 minutit, vahepeal kana keerates, et küpseks ühtlaselt. Võta kana välja ja lisa tükid ( ilma marinaadita) kastmele. Kuumuta veel u 10 minutit, et maitsed ühtlustuks ja kana lõplikult valmis saaks.
Serveeri basmati riisi ja kaunista koriandri lehtedega.

Lisa kommentaar