Tõeliselt maitsev ja hästi kiiresti valmiv kook! Lisaks on võimalik seda valmistada ka gluteenivabana. Sobib väga hästi igasuguste lisanditega nagu vahukoor, vaniljejäätis, värsked marjad ja toormoos. Mina tegin seda üheks tüdrukuteõhtuks ja kook kadus laualt väga kiiresti ja kõik küsisid retsepti:)
Kladkaka ehk Rootsi šokolaadikook
Retsepti leidsin Silja blogist, aga tegin mõningaid muudatusi retsepti.
Vaja läheb
- 100 g võid
- 2 dl suhkrut ( pool sellest muscavado, pool tavaline)
- 2 muna
- 90 jahu ( mina kasutasin riisijahu, sobib ka nisujahu või rukkijahu)
- 45 g kakaopulbrit
- 2 tl vaniljesuhkrut
- 2 spl külma kanget kohvi
- hakitud pähkleid- nt kreeka pähkleid
Tee nii
Sulata või ja lase sellel umbes 10 minutit jahtuda. Lisa suhkur ja munad ja sega ühtlaseks. Sega jahu kakaopulbriga ja vaniljesuhkruga ja lisa läbi sõela tainale. Sega ühtlaseks ja lisa pähklid ja kohvi. Tõsta tainas võitatud ja jahuga üle puistatud 24 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta 175 kraadi juures 18-20 minutit.