Lõunasöök

Risotto krevettide ja spargliga

 

Maitsev risotto, mis valmib kiirelt ja sobib hästi argipäeva õhtusöögiks. Avastasin enda jaoks alles hiljuti spargli ja see hakkas mulle kohe meeldima, siin sobib see krevettidega väga hästi kokku.

Kreveti-spargli risotto

Sellest kogusest jätkub 4-le.

Vaja läheb

 • 1 spl oliiviõli
 • 1 spl võid
 • 4 dl risottoriisi
 • 1 l kanapuljongit
 • 1 sibul
 • 2 küüslauguküünt
 • 1.5 dl valget veini
 • 250 g sparglit
 • 150 g külmutatud herneid350 g krevette( sulatatud )
 • 100 g riivitud parmesani
 • 2 peotäit hakitud peterselli
 • poole sidruni koor
 • soola ja pipart 

Tee nii

Kõigepealt blanšeeri spargel- lase vesi keema ja keeda otstest trimmitud ja 2 cm tükkideks lõigatud sparglit 2 minutit. Pane ka puljong pliidile madalale kuumusele podisema, et see oleks pidevalt kuum.

Sulata paksu põhjaga potis või ja lisa oliiviõli ja hauta hakitud sibulat ja küüslauku 5 minutit, lisa riis ja kuumuta 2 minutit. Lisa vein ja lase sellel pidevalt segades aurustada. Nüüd hakka tasakesi puljongit lisama , riisi pidevalt segades. Jätka seda tegevust kuni riis on valmis ( al dente- mitte täiesti pudru). See peaks aega võtma kusagil 15-20 minutit. Umbes 5 minutit enne riisi valmimist lisa külmutatud herned ja 3 minutit enne riisi valmimist lisa ka spargel ja krevetid. Kui riis on pehme lisa riivitud sidrunikoor, petersell ja parmesani juust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.

Lisa kommentaar