Maitsev risotto, mis valmib kiirelt ja sobib hästi argipäeva õhtusöögiks. Avastasin enda jaoks alles hiljuti spargli ja see hakkas mulle kohe meeldima, siin sobib see krevettidega väga hästi kokku.
Kreveti-spargli risotto
Vaja läheb
- 1 spl oliiviõli
- 1 spl võid
- 4 dl risottoriisi
- 1 l kanapuljongit
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1.5 dl valget veini
- 250 g sparglit
- 150 g külmutatud herneid350 g krevette( sulatatud )
- 100 g riivitud parmesani
- 2 peotäit hakitud peterselli
- poole sidruni koor
- soola ja pipart
Tee nii
Kõigepealt blanšeeri spargel- lase vesi keema ja keeda otstest trimmitud ja 2 cm tükkideks lõigatud sparglit 2 minutit. Pane ka puljong pliidile madalale kuumusele podisema, et see oleks pidevalt kuum.
Sulata paksu põhjaga potis või ja lisa oliiviõli ja hauta hakitud sibulat ja küüslauku 5 minutit, lisa riis ja kuumuta 2 minutit. Lisa vein ja lase sellel pidevalt segades aurustada. Nüüd hakka tasakesi puljongit lisama , riisi pidevalt segades. Jätka seda tegevust kuni riis on valmis ( al dente- mitte täiesti pudru). See peaks aega võtma kusagil 15-20 minutit. Umbes 5 minutit enne riisi valmimist lisa külmutatud herned ja 3 minutit enne riisi valmimist lisa ka spargel ja krevetid. Kui riis on pehme lisa riivitud sidrunikoor, petersell ja parmesani juust. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri kohe.