Koogid

Kihiline brownie-toorjuustukook vaarikavahukoorega

 

Olen seda kooki teinud juba mitu korda erinevate tähtpäevade puhul ja see kord valmistasin selle enda sünnipäevapeoks siin Taanis. See oli külaliste seas tõeline hitt ja kõik tahtsid ka retsepti saada:)

Algselt on see retsept pärist Hummingbird Bakery kokaraamatust. See siin on aga minu mugandatud retsept, sest algsesse retsepti läks igasse kihti 200-300 g suhkrut ja nii suur magusasõber ma ka ei ole:)

Brownie toorjuustukook vaarikavahukoorega

Vaja läheb

Brownie kiht

  • 150 g võid
  • 150 g šokolaadi ( kasutasin 80% kakaosisaldusega)
  • 3 muna
  • 1.5 dl suhkrut
  • 100 g jahu( olen kasutanud nii nisujahu, speltat kui ka rukkijahu)

 

Cheesecake kiht

 

  • 600 g toorjuustu
  • 3 muna
  • 1 dl suhkrut
  • 2 tl vanillisuhkrut või 1 tl vaniljeekstrakti

 

Vaarika-vahukoorekiht

 

  • 2 dl vahukoort
  • 250 g vaarikaid (külmutatud-sulatatud)
  • 1 spl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

 

Kaunistuseks

  • Vaarikaid

Tee nii

Määri 26 cm koogivorm võiga ning kata küpsetuspaberiga. 

Valmista esmalt brownie-põhi. Sulata šokolaad vesivannis. 
Vahusta toasoe pehme või suhkruga kreemjaks, siis lisa ükshaaval vahustades munad. Sõelu ja sega ettevaatlikult juurde jahu, viimasena lisa sulatatud šokolaad. 
Kalla ettevalmistatud vormi. 

Cheesecake-kihi jaoks klopi või vahusta toasoe pehme toorjuust suhkru ja vanilliekstraktiga ühtlaseks, siis lisa edasi vahustades ükshaaval munad. 
Kalla ettevaatlikult vormi brownie-kihi peale. 

Küpseta 170-kraadises ahjus 30-40 minutit, kuni toorjuustukiht on tahenenud ja servadest kergelt kuldne. 

Võta koogivorm ahjust välja ja lase vähemalt 4 tundi, soovitavalt järgmise päevani, jahedas taheneda. 

Enne serveerimist vahusta rõõsk koor suhkruga, lõpupoole lisa sulatatud nõrutatud vaarikad. Kata kook vaarikavahuga ning kaunista tervete vaarikatega. 

 

Lisa kommentaar