Vanapere köögikatsetused


Teen seda salatit alati siis kui üksi kodus olen, sest peale minu meie peres väga palju kitsejuustusõpru ei ole. Grillitud kitsejuustu ja röstitud peedi kooslus on mu üks lemmikuid. Hästi sobib siia juurde veel ka marineeritud punane sibul.  Mina kasutan selles salatis alati prantsuse kitsejuustu aga tegelikult sobib siia ka sini-või valgehallitusjuust väga hästi. Järgi proovitud:) Peeti võib kohe suuremal hulgal ahju pista, külmkapis säilivad need mitu päeva ja sobivad väga hästi salatitesse või niisama söömiseks.

Röstitud peedi ja kitsejuustusalat

Vaja läheb

Röstitud peedid

  • peeti
  • oliivõli
  • rosmariini või tüümiani
  • soola, pipart

 

Marineeritud punane sibul

  • punast sibulat
  • kastmeks- 3 osa oliivõli, 1 osa balsamicot
  • soola, pipart, mett

Salat

  • Kitsejuustu
  • Rukolat, jääsalatit, spinatit või mingit muud salatilist
  • Kõrvitsa või päevalilleseemneid
  • Balsamico siirupit kaunistamiseks

Tee nii

Koori ja viiluta peedid. Kuumuta ahi 200 kraadini ja rösti peete fooliumi all 40-50 minutit kuni nad on pehmed.

Samal ajal haki punane sibul ja sega kokku marinaad. Sega need kokku ja jäta seisma kuni salati serveerimiseni:)

Grilli kitsejuustu ahjus grillelemendi all umbes 5 minutit, kuni juust hakkab pealt kuldseks minema ja kergelt sulama.

Serveerimisel pane kõigepealt salati lehed taldrikule, siis JAHTUNUD peedid, sibulad koos marinaadiga ja kõige peale kitsejuust. Kaunista seemnete ja balsamico siirupiga. Serveeri!:)

Röstitud peedi ja kitsejuustu salat

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee