Vanapere köögikatsetused

 


Väga maitsev ja kerge suvine roog.  Väga hea võimalus ära kasutada suuremaid suvikõrvitsaid, millele on juba tekkinud rohkem viljaliha. Sobib omaette roana näiteks värske salatiga või lisandiks võib ka pakkuda riisi.

 

Kanahakklihaga täidetud suvikõrvits

Kahele eraldi roana.

Vaja läheb

  • kaks väiksemat või keskmist suvikõrvitsat ( minul oli umbes 15-20 cm pikkune ja 5 cm läbimõõduga)
  • 250 g kanahakkliha
  • 1 spl õli
  • 1 sibul
  • 2 tomatit
  • 75 g toorjuustu
  • koriandrit või peterselli
  • riivitud juustu
  • soola, pipart

Tee nii

Lõika suvikõrvitsad pikkupidi pooleks ja uurista viljaliha seest välja.
Kuumuta ahi 200 kraadini.
Samal ajal prae pannil sibul klaasjaks, lisa kanahakkliha ja tomatid. Prae paar minutit. Nüüd lisa ka koriander ja toorjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Jaga täidis suvikõrvitsapoolikutesse ja kata riivjuustuga.  Küpseta ahjus umbes 20 minutit. Serveeri kohe.

 

Kanahakklihaga täidetud suvikõrvitsad

Olen Laura. Blogi pidanud aastast 2012. Siit blogist leiad minu lemmik katsetused, nii magusad ja soolased, Eestist ja maailma köökidest. Eriti sooja koha on võitnud minu südames aasia köögid, Korea köögiga esiotsas. Kui oled huvitatud koostööst, siis kirjuta laura@vanapere.ee