Lõunasöök Võileib

Pulled pork ehk rebitud sealiha ja burger

 

 
Pulled pork ehk rebitud sealiha on pikalt madall kuumusel küpsetatud sealiha. Liha läheb küpsetates nii pehmeks, et see on võimalik kahvliga kiududeks tõmmata. Toit on ise pärit Ameerikast, kus seda tihti süüakse kas burgeri või võileiva vahele pistetuna aga ka niisama, näiteks koos riisiga. Tegin pikalt eeltööd, et leida just mulle meeldivat maitsekooslust ja lõpuks panin kuivmarinaadi vürtsid oma maitse järgi kokku. Kõige tavalisem on liha maitsestada soola, suhkru ja paprikapulbriga, mulle meeldib väga kasutada ka vürtsköömneid ja vürtsikuse lisamiseks cayenne pipart.

Pulled pork ehk rebitud sealiha

10 suure burgeri jagu

 

Vaja läheb

  • umbes 1.2-1.5 kg sealiha tükk (mina kasutasin praetükki aga võib olla veel kehvem tükk)
  • 3 loorberilehte
  • 3 dl vett
  • 2 sibulat

Kuivmarinaad:

  • 1 spl meresool
  • 1 spl pruuni muscavado suhkrut
  • 1 spl suitsutatud paprikapulbit
  • 1 tl musta pipart
  • 1 tl vürtsköömnepulbrit
  • 1 tl cayenne pipart

Kaste

  • 8 spl ketšupit
  • 4 spl punase veini äädikat
  • 1 spl Worchesteri kastet
  • 3 spl  pruuni muscavado suhkrut

Tee nii

Eelkuumuta ahi 120 kraadini. sega kõik kuivmarinaadi ained ja hõõru liha korralikult sisse.
Aseta hautamispotti (mida saab ka pliidil kasutada) sektoriteks lõigatud sibulad ja loorberilehed ja lisa ka vesi. Selle peale pane lihatükk. Küpseta 120 kraadi juures 4 tundi. Liha peab jääma nii pehme, et seda on võimalik kahvliga kiududeks tõmmata. Kui liha on valmis siis tõsta lihatükk haudepotist ära ja nüüd tuleb keeta lihamahladest kokku kaste. Lisa kõik kastmekomponendid haudepotti kus on juba lihamahlad ja keeda 10-15 minutit. Kaste peab keema tugeval tulel mulisedes, valmis on ta siis kui on mõnusalt viskoosne ja läikiv. Eemalda loorberilehed ja lase saumiksriga ühtlaseks.
Kui hakkad liha serveerima, siis sega see poole koguse kastmega ja kuumuta korra läbi. Ülejäänud kastet saad kasutada kastmeks kui valmistad näiteks burgerit.


Pulled pork burger

Vaja läheb

  • Burgerikukleid ( mina tegin rukkikukleid Mari-Liisi blogist selle retsepti järgi)
  • rebitud sealiha ja kastet mis sellest üle jäi
  • Coleslaw salatit

Tee nii

 

Lõika kukkel pooleks. Alumisele poolele pane sealiha, kaste, selle peale salat ja peale teine kukli pool. Naudi!!

Coleslaw salat

Allikas: Nami-Nami

 

Vaja läheb

 

  • Pool kapsapead
  • 3 porgandit
  • 1 punane sibul
  • peotäis peterselli
  • 3 spl majoneesi
  • 2 spl maitsetamata jogurit
  • 1 tl sinepit
  • soola, pipart

 

Tee nii

Haki kapsas pikkadeks ribadeks. Riivi porgand ja haki sibul peeneks. Sega kokku kastmeainetega ja serveri kohe.

 

Comments (1)

Lisa kommentaar